2006

Notícies 2006
(pàgina web antiga)

 

Desembre

Diumenge 31 de Desembre, a partir de les 22:00, es celebra la festa de Cap d’any a la Sala de Ball del Casal Municipal.

L’Ajuntament ha aprovat el projecte de remodelació del Passeig de l’Om realitzat per l’arquitecte de Belianes Xavier Gelabert.

Ha aparegut la revista BELLTALL d’hivern.

Aprovat el Pla especial per a la construcció de la línia aèria d’evacuació d’energia elèctrica al parc eòlic Les Forques.

Enllumenat públic: vegeu-ne l’anunci de la licitació.

Diumenge 24 de desembre, a les 6 de la tarda, la Coral de Santa Coloma de Queralt ofereix un concert a l’Església Parroquial. Després del concert, es serveix un refrigeri a la Sala de Ball del Casal Municipal.

La banda ampla ja es pot fer servir a l’edifici municipal: el sistema WIFI funciona perfectament des de la Biblioteca i està a disposició de tothom.

Els treballs de poda d’arbres ja s’han iniciat: el Fossar i la Plaça de les Capelles estan enllestits.

Una nova bústia de Correus substitueix l’antiga que estava en mal estat.

Primers freds i primeres vistes del Pirineus nevats.

S’ha concedit una llicència d’obres per l’edificació de dues cases al pati del carrer de baix al costat de ca la Virgínia.

 

Novembre

S’ha concedit una llicència d’obres per l’edificació de dues cases al pati del carrer de baix al costat de ca la Virgínia.

Parc eòlic de Les Forques: La caseta de control i l’àrea de transformadors segueix en construcció. El Tallat: Els cables que uneixen els aerogeneradors estan posats i les bases de les torres estan acabades al terme de Belltall. Les Forques 2: Queda pendent que l’Ajuntament doni el visit-i-plau final (afecta a Passanant, La Sala, La Glorieta i el Fonoll).

Després de la reunió entre l’Ajuntament i el Cap de carreteres de Tarragona, l’empresa constructora ha realitzat les millores solicitades a la C-14 en el seu pas pel poble. S’ha reforçat amb un mur el camí de La Creu, i s’ha deixat un camí nou per sota la carretera en la sortida en direcció Tàrrega. També s’ha arreglat l’accés a la bàscula i s’ha finalitzat l’asfaltat del poble.

L’Ajuntament ofereix una plaça de treball en categoria d’auxiliar administratiu a mitja jornada (20 hores). Los sol·licituds es poden presentar a la secretaria municipal fins al 21 de Novembre.

Resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya al municipi:
CiU 56, ERC 23, PSC 11, ICV 5, PP 2, altres 3, nuls 3, en blanc 2.
Cens: 162 votants, participació 65 %.

Podeu trobar les pàgines grogues noves a l’entrada de la Biblioteca del casal municipal. Si us en cal més contacteu amb l’Ajuntament.

Dissabte 4 de Novembre, a partir de les 21:30, festa de la Castanyada al casal social.

Octubre

Les fotografies de la gent gran que en David de Cal LLuc va fer per la Festa Major estan exposades a la Biblioteca (vegeu-les: més de 80 anys i de 65 a 80 anys). Si en voleu una còpia en paper (43 x 22 cm) o en digital a bona resolució (2,4 MB. cadascuna) escriviu un e-mail a bustia[a]belltall.net o bé apunteu-vos a la llista que hi ha a la Biblioteca.

L’Associació ha sol·licitat a l’Ajuntament que qualsevol tema relacionat amb nous parcs eòlics o modificacions dels existents (nous aerogeneradors, canvi d’alçades, modificacions d’accessos, etc.) se n’informi a l’Associació tan bon punt se’n tingui constància.

L’Ajuntament dota de banda ampla a tot l’edifici del casal Municipal. Qualsevol persona amb un ordinador portàtil amb senyal inalàmbrica, i des de qualsevol espai d’aquest edifici, podrà accdir a Internet a 512 Kb/s.

Nou bloc de Fotos històriques de Belltall amb l’intenció de “posar a disposició de tothom un recull de material gràfic a l’entorn de Belltall i la seva gent”. Animeu-vos a col·laborar-hi!

Ha aparegut la revista BELLTALL de tardor.

La banda ampla de comunicacions (ADSL) ja funciona a tot el poble. La instal·lació d’unes antenes noves a l’àrea de Tàrrega ha permès que la cobertura al poble sigui completa.

Els treballs de canvi del paviment de la carretera en el seu pas pel poble estan a punt de finalitzar. Només queda posar la darrera capa d’un paviment especial per minimitzar el soroll dels vehicles.

Dissabte 7 d’octubre: Festa del Sagrat Cor. Després de l’acte religiós, la parròquia convida a tothom a un berenar al local social.

 

Setembre

La Generalitat dona el vist i plau al Parc eòlic Les Forques II. És el tercer parc eòlic que l’Ajuntament autoritza al terme municipal. Hi ha un mes per presentar-hi al·legacions (resolució oficial).

Els Mossos d’Esquadra van estar al poble, el dimecres 13, per controlar el pas dels vehicles pel semàfor en vermell. Més d’una vintena de conductors van ser multats, amb l’addicional pèrdua de punts en els carnets de conduir que això suposa. Els Mossos tenen previst fer periòdicament aquest control (notícia d’El Punt).

Parc eòlic de Les forques: està gairebé finalitzat el centre de control. Parc del Tallat: estan fets els accesos i s’està posant les bases de les torres.

La Generalitat es compromet a que tots els pobles disposin de banda ampla i les darreres tecnologies en telecomunicacions (llegiu-ne aquesta nota oficial). L’Associació, per mitjà de l’Ajuntament, assegurarà que a Belltall es disposi d’aquestes tecnologies.

Noves fotografies de la Festa Major.

L’Associació ha enviat cartes al Departament d’Interior i de Trànsit denunciant que hi ha alguns conductors que no respecten el semàfor de Belltall (llegiu-ne la notícia d’El Punt). Addicionalment, s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament i el Secretari informarà als Mossos d’ Esquadra.

Dissabte 2 de Setembre: Caminada del Tallat a Senan (unes 4 hores en total). Anada i tornada de Belltall al Tallat en cotxe.

 

Agost

El Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat ha canviat el sistema de control delsemàfor de Belltall de manera que ara caldrà aturar-s’hi i esperar un temps fins que permeti el pas. Amb el canvi es pretèn que disminueixi la velocitat dels vehicles que creuen el poble.

Assemblea General Ordinària: Diumenge 3 de Setembre a les 11:00 al local social. A les 12:30, Assemblea Extraordinària per modificar els Estatuts de l’Associació.

La deixalleria mòbil està a la vora de la bàscula del 21 al 29 d’Agost.

Activitats d’estiu (del 15 al 30 d’Agost) organitzades per primera vegada de manera conjunta per la nostra Associació i veïns de Passanant.

Nova ruta recomanada en bicicleta a Forès, Sant Pere de Savella i El Fonoll.

Festa Major del 18 al 20 d’Agost.

Exposició La Màgia dels dits al Museu. Inauguració el Dimarts 15 a les 18:30 (oberta fins al 20 d’Agost).

Les obres del Parc eòlic del Tallat avancen a bon ritme. El camí i els fonaments dels primers molins ja estan fets: comencen just a la zona de la Roca del Diable tocant a la carretera C-14.

Dimarts 15 l’equip local Benjamí-Aleví de futbol es desplaça a Montbrió de la Marca per jugar un partit a les 18:00.

Dijous 10, diada de Sant Llorenç, sortida nocturna per contemplar estrelles fugaces(trobada a les 22:00 a Cal Roig).

 

Juliol

Finalitzen les obres de la Plaça de les Capelles.

A l’entrada del poble s’ha col·locat un nou rètol de Belltall dins del projecte de la Ruta del Cister.

Degut a les obres de la C-14, a la sortida del poble en direcció a Tàrrega, s’ha instal·lat un semàfor addicional que regula el pas per una zona de direcció única. Això provoca llargues cues, sobretot, durant els caps de setmana. Tambè s’ha instal·lat un altre semàfor a la sortida de Solivella en direcció Belltall que ocasiona el mateix problema (notícia d’El Punt).

Ha aparegut la revista BELLTALL d’estiu.

S’han iniciat les obres del Parc Eòlic de Les forques. Els primers treballs de moviments de terres són pel futur centre de control situat a un costat del camí de Belltall a Forès.

 

Juny

Resultat del Referendum de l’Estatut de Catalunya al Municipi:
SI: 84 % (76 vots) ; NO: 11 % (10 vots). Participació: 56 % (d’un cens de 163 persones).

El divendres 23 de Juny, a la sala de Ball, l’Associació convida a cava i coca als socis i sòcies per celebrar la Festa de Sant Joan.

El DOC publica l’anunci del pla d’infraestructures per a la construcció de la línia aèria d’evacuació d’energia elèctrica del parc eòlic de les Forques.

S’obre el termini per presentar sol·licituds als 8 llocs de treball que es crearan arran de la posada en marxa dels parcs eòlics que es construiran en el municipi. Les sol·licituds s’han de presentar a l’Ajuntament.

El dissabte 10 de Juny, a les 22:00, es celebra un concert de música clàssica a càrrec del quartetSeizansha a l’èsglésia

 

Maig

La primavera llueix per tot arreu: escolteu-ne una mostra amb la remor de la marinada ventejant un reboll.

La Generalitat aprova la bandera del Municipi de Passanant i Belltall (DOC).

Els contenidors de residus (andròmines) són a la Bàscula del 8 al 15 de Maig.

El dissabte 13 de Maig es celebra el certament Passanant Foto organitzat pel veí de La Glorieta Josep Bou. A les 14:00 h., a la Sala Museu de Belltall, es realitza l’exposició “Primers premis del concurs Ibèric” -60 anys d’exposicions fotogràfiques-.

 

Abril

El Palau Alenyà de Montblanc, seu del Consell Comarcal de la Conca de
Barberà, serà el punt d’informació cadastral.

S’ha iniciat el canvi dels arbres de la carretera que s’havien mort.

Ja està instal·lat el nou mobiliari infantil de la Placeta.

L’Ajuntament ha instal·lat una bústia a l’entrada del casal social.

El dissabte 15 d’Abril es fa la IV Caminada popular a les Cabanes de Volta del terme de Belltall.

 

Març

El municipi de Passanant i Belltall ha aprovat el pressupost per a l’exercici de 2006, el més alt de la història del municipi (llegiu-ne la notícia).

Ha aparegut la revista BELLTALL de primavera.

 

Febrer

L’Ajuntament ha posat rec a tots els jardins de Belltall que no en tenien. Posteriorment es començaran les obres de millora de la Placeta: canvi de mobiliari infantil i millores en el sòl.

L’Associació de Veïns sol·licita explicacions a La Vanguardia ja que en
la col·lecció anomenada Catalunya Poble a Poble (volum 2), on hi apareixen tots els pobles, viles i ciutats de Catalunya, no hi apareix Belltall.

Els contenidors per residus seran al municipi els següents dies:
Belltall : Del 8 al 15 de Maig i del 21 al 28 d’Agost
Passanant : Del 30 de Gener al 6 de Febrer i del 18 al 25 de Setembre.

La unitat mòbil d’inspecció tècnica de vehicles (I.T.V.) visita el municipi el 2 de Febrer de 11:00 a 13:00 h.

 

Gener 2006

Diumenge 29 de Gener: Belltall s’ha despertat amb la nevada més gran dels darrers 50 anys. Els més vells del poble no recorden una nevada d’aquesta intensitat. A les 8 del matí hi havia mig metre de neu als carrers i per la carretera no hi circulava cap vehicle (vegeu-ne aquestes fotografies). Fins i tot, l’home del temps de TV3 n’ha parlat.

Ha sortit la informació pública sobre la instal·lació del parc eòlic Les Forques II, a prop dels pobles de Passanant i La Sala.

Telefónica ha enviat a l’Ajuntament els llistins de telèfons (Pàgines Blanques). Les persones que tinguin telèfon a Belltall poden passar a recollir-los a la Biblioteca o a l’Ajuntament.

A partir de l’1 de gener s’aplica la nova llei del tabac que prohibeix fumar en certs espais. Pel que fa als locals de Belltall, no es pot fumar a la Biblioteca, a la consulta del metge, al despatx d’Associacions i tampoc a la Sala de Ball.

Els Reis Mags d’Orient passen per Belltall el dissabte 7 al vespre.