B E L L T A L L  39
primavera de 2001

(pàgina web antiga)

 • Biblioteca
 • Goigs de Sant Pere
 • Recollida selectiva
 • Convocatòria


 • Junta Directiva de la AAVV de Belltall
  Membres de la Junta Directiva i acompanyants, es van trobar, el passat 11 de març, a l’Espluga de Francolí. 

  La Junta es reuneix cada trimestre segons manen els estatuts. 

  Aquesta trobada tenia un caràcter especial per celebrar-se enguany els 10 anys de l’Associació.

   
  La Biblioteca creix i consolida el seu servei cultural

  Biblioteca de Belltall

  Amb pocs anys d’existència la biblioteca de mica a en mica s’ha anat organitzant i en l’actualitat té classificats i preparats per ser consultats o deixats en servei de préstec alguns centenars de llibres. Aquest important fons bibliogràfic s’ha aconseguit gràcies a les donacions  d’institucions públiques com el Consell Comarcal, o la Diputació i les aportacions de molts particulars.

  De les donacions de particulars, n’hem tingut moltes i força generoses. Volem ressaltar-ne  la de persones de fora del poble,  però del municipi com és el cas del  Sr Joan Bou i Farreras de Glorieta.  Ha donat una esplèndida enciclopèdia i diversos llibres. No cal dir que la biblioteca de Belltall sorgida a iniciativa  de l’Associació de Veïns és un servei cultural que també s’ofereix  desinteressadament als altres pobles dels nostre municipi.

  La biblioteca s’obre durant tot l’any els diumenges una estona al matí. El mes d’agost, alguns dies de la setmana a la tarda, a més dels diumenges. Us convidem als qui encara no ho heu fet a passar-hi una estona i si ho voleu llegir el que més us plagui. Volem insistir que és un servei obert a tothom, petits i grans. La gent gran cal que s’animi més a visitar la biblioteca i fer-se’n el carnet de lector/a.  L’Anna Berenguer, la bibliotecària us atendrà per a qualsevol  qüestió que vulgueu plantejar.

   
  Goigs en lloança de Sant Pere Apòstol de Belltall

  imatge ampliada

  Els goigs són unes composicions poètiques per ser cantades en honor d’un sant , o de la Mare de Déu. 

  L’agost del 2000, a iniciativa de Mn  Josep Maria Alegret i els Gogistes Tarragonins, es presentà una preciosa edició d’aquest goigs. 

  S’hi recullen els tradicionals que s’havien cantat a Belltall i uns nous Goigs de Sant Pere. 

  Obra de dos artistes reconeguts del món gogístic: la lletra de Mn Joan Roig, música de Mn Joan Grifoll i la il.lustració d’Antoni Gelabert, gran artista xilogràfic. 

  Els podeu demanar a la parròquia.
  Recollida selectiva

  Recollida selectiva
  Una eina per salvaguardar
  el futur mediambiental de la nostra comarca
  Utilitza'ns
  És un missatge del Consell Comarcal de la Conca de Barberà
  i dels Ajuntaments de la comarca.

  Convocatòria

  Per a la reunió ordinària que l'Assemblea General de sòcies i socis d'aquesta entitat celebrarà el diumenge, dia 12  d'agost, a les 11,30  del migdia, al domicili social (Casal Municipal de Belltall) amb el següent ordre del dia:
  1. Memòria general d'activitats.
  2. Estat de comptes de 2000 i pressupost per al 2001.
  3. Actes commemoratius i clausura del 10è aniversari
  4. Informació de la presidència (*). 
  5. Torn obert de paraules.


  Belltall, 30 de juny  del 2001

  El president, Joaquim Torres Martí

  (*) Es demana la presentació de candidatures, des d'ara fins al 12 d'agost (en sobre tancat, adreçat al Secretari de l'Associació). Els càrrecs a cobrir són: President,  Secretari, i Vocals 1r i 3r . Així mateix ratificar la cobertura feta per la Junta Directiva  del passat 3 d’octubre pel que fa a la vacant del Vocal 4t.    
  BELLTALL

  Belltall.net