B E L L T A L L  41
tardor de 2001

(pàgina web antiga)

 • Jornades de la Solidaritat
 • Festa Major 2001
 • Pujada al Tallat


 • Som molts els que només vivim a Belltall durant l’ estiu, i durant aquest període de l’any el nombre d’activitats que es realitzen al Poble augmenta considerablement. Però aquest estiu del 2001 ha estat un estiu realment farcit d’activitats. 


  Jornades de la Solidaritat (Forès-Belltall)

  El Jordi ( Mossèn de Belltall i Forès) va organitzar unes jornades sobre la Solidaritat que es realitzarien conjuntament entre Forès i Belltall. Per tal de fer aquestes activitats va comptar amb l’ajut d’un grup de persones d’ambdós pobles que el van ajudar a organitzar-les. Les jornades es van dividir en quatre activitats:

  Caminada  amb la natura  a l’ ermita de Sant Pere de Savallà 

  Va ser una caminada d’ unes dues hores  des de Forès fins l’ermita i el poble de Savallà. Durant l’ excursió  vam poder gaudir de la companyia de Mossèn Albert Palacín que ens va delectar amb els seus coneixements de la flora que ens anàvem trobant pel camí (aurons, aranyons, cerveres, fonoll, heura, farigola., mareselva,..). L’excursió va acabar amb una visita a l’ermita i amb el corresponent sopar de la Solidaritat, on tots vàrem compartir els aliments que portaven.

  Realització d’Herbaris

  Amb totes les Plantes que vàrem recollir durant l’excursió cadascun dels joves de Forès i Belltall van fer un herbari. La primera Plana del herbari contenia uns versos de Tomàs Garcès que deien: Adéu, Adéu Romani / Quina olor tan bona escampes / La terra t’ha donat l’alè / I el mar la marinada.

  Cinema

  Durant la nit es va projectar la pel·lícula "La ciutat de l’alegria" a la Sala Municipal de Belltall.

  Missa de la Solidaritat i Dinar de l’Amistat a Forès

  El diumenge es va realitzar una missa a l’aire lliure des del bonic Mirador de Forès. Posteriorment un dinar de Solidaritat a la Plaça Major de Forès on un altra vegada vam compartir els aliments, i on vam passar una vetllada extraordinària.

  Josep Lloses
   

   .



  Festa Major 2001

  La Festa Major d’aquest any va comptar amb ball, vermut, jocs per la xicalla i altres activitats pròpies de cada any. Voldria destacar el partit de Futbol que es va dur a terme entre Sarral i Belltall. El partit va ser molt disputat, la primera part va acabar amb un 0-6 a favor dels de Sarral que feia preveure el pitjor, però no obstant la segona part els Belltallencs van sortir amb una empenta impressionant, i després de que el Pau obris amb el seu gol l’organitzada i terrible defensa sarralenca, es va poder remuntar fins un 4-6 en pocs minuts. Finalment els sarralencs es van refer i van marcar dos gols més, amb el que el partit va finalitzar amb un 4-8.

  També cal destacar l’Exposició de pintura i escultura que l’artista Rebeca Muñoz va exposar durant tota la Festa Major al Museu local ubicat al Fòrum. A l’exposició es van poder veure diferent pintures de racons i vistes de Belltall.

  Durant la resta d’ estiu tampoc van faltar sopars, excursions a la Sirolla i a la Teulera, banys a les piscines de Nalec, excursions en Bicicleta, berenars a la Font de baix i així tot un seguit d’activitats que vam fer que l’agenda de més d’un estigués ben atapeïda.


  Pujada en bicicleta al Tallat

  Enguany, la ja tradicional pujada en bicicleta de muntanya des de Rocallaura al santuari del Tallat, ha destacat per la nombrosa participació de ciclistes de Belltall. Aquesta cursa s’emmarca dins de l’aplec anyal del Tallat.

  De la vintena de participants, set han estat membres de la futura penya ciclista Belltall Rostoll Bike (BRB). Els participants del nostre poble van ésser en Jordi (Cal Tomàs), Josep Ma i Lluís (Ca La Ció), Ramon (Cal Secanell), Josep Ma (Ca Salandringo), Pep (Cal Ferreret) i Dieter (Cal Dieter i la Pilar).


  Components de la Penya Ciclista Belltall Rostoll Bike (BRB)
  amb l’Adrià de Forès (2n classificat) i dos amics més de Sarral

  La cursa, d’aproximadament uns cinc quilòmetres, la va guanyar qui va arribar primer. Es desconeix el nom del guanyador però és qui guanya cada any. El primer de Belltall en arribar fou Dieter (en el 9è lloc). Tots els altres participants de Belltall van arribar dintre dels primers vint llocs.

  Com és tradicional, el repartiment de premis arriba a tots els participants. Aprofitem aquesta crònica per anunciar que queda obert el concurs d’anagrames per al diseny de la samarreta i maillot de la futura Belltall Rostoll Bike. 

  Ramón Secanell i  Lluis Burgués



   
  BELLTALL

  Belltall.net