B E L L T A L L  49
tardor de 2003

(pàgina web antiga)
 • Relleu a la presidència
 • Assemblea general
 • Castanyada • Relleu a la presidència de l'Associació

  Anton Berenguer, en nom de la Junta, va lliurar un record a Joaquim Torres en reconeixement als tretze anys (1990-2003) en què ha presidit l'Associació de Veïns i Amics de Belltall.

  Casal de Belltall, 13.9.2003.
  Assemblea general de l'Associació

  En la convocatòria del passat 13 de setembre, l'assemblea aprovà els relleus i noves incorporacions a la Junta. Pep Lloses, elegit nou president de l'entitat.

  La composició actual de la Junta Directiva és la següent: 
  President: Pep Lloses (abans Joaquim Torres)
  Vice-President 1: Anton Maria Berenguer
  Vice-President 2: Miquel Àngel Sans 
  Secretari: Josep Miró
  Tresorer: Jesús Fabregat
  Vocal 1er: Rosa Mª Tous
  Vocal 2on: Mª Mercè Corbella
  Vocal 3er: Rosa Verdura
  Vocal 4rt: Joaquim Torres (abans Pep Lloses)
  Vocal 5è: Jordi Miró (abans vacant)
  Vocal 6è: Lluís Martí Bartomeu (abans vacant)
  Vocal 7è: Dani Fernández Gené (abans vacant)
  Vocal 8è: Xavier Riera Rosell (abans vacant)

  Informació de l'Ajuntament

  Acabada l'assemblea i aprofitant la trobada veïnal es donà pas al secretari de l'Ajuntament, Joan Pons, que informà de les actuacions municipals al poble la darrera legislatura i les previstes de cara al futur. 

  Es presentaren les obres realitzades durant la legislatura 99-2003 (Fossar, Font de Baix, Font Portal, Baranes carrer de Dalt, Magatzem Municipal, Finalització edifici Municipal). 

  Obra pendent per al 2003: Serveis de la Planta baixa de l'edifici Municipal. 

  Per a la propera legislatura es realitzaran les següents activitats: 

  - Adequació de l'enllumenat públic a la legislació vigent (es tindran en compte criteris de contaminació lumínica). 
  - Depuradora: D'acord amb l'Agència Catalana de l'Aigua s'instal·laran dues depuradores, una a cada vertent del poble (Sirolla i Teulera). Els avantprojectes ja estan realitzats. 
  - Recollida de runes d'obra. S'està treballant per gestionar un sistema de recollida de runes d'obra per tal de no tenir que tirar-les als abocadors existents. 
  - POUM (Pla Ordenació Urbanística Municipal): Es contactarà amb una empresa per tal que defineixi les guies d'aplicació al municipi d'aquesta Llei. Aquesta guia inclourà els criteris d'edificació i, a més a més, es definiran en quines àrees es preveu que el poble hauria de créixer. El projecte es posarà a exposició pública abans de fer-lo efectiu.
  - Xarxa de Telecomunicacions (ADSL). S'està avaluant instal·lar un sistema de comunicació de banda ampla per tots els municipis. 
  - Expedient de ruïna per la casa del C/Major Cal Feliu. S'ha editat un decret de tancament del carrer. 
  - Ordinador pel consultori mèdic a Belltall: El Metge ha sol·licitat tenir un ordinador al consultori de Belltall com el que té a Passanant. L'Ajuntament ho està gestionant.

  Responsables d'àrees d'actuació

  La Junta de L' Associació de Veïns i Amics de Belltall ha definit uns responsables de cada una de les àrees d' actuació al poble. Per qualsevol consulta en algun d' aquests temes podeu adreçar-vos a aquestes persones:
  Medi Ambient, Salut i seguretat: M. Mercè Corbella, Pep Lloses
  Infraestructures, equipaments, Urbanisme: Anton Mª Berenguer, Miquel Angel Sans
  Activitats Culturals: Josep  Miró, Dani Fernández
  Relacions Institucionals: Joaquim Torres, Pep Lloses
  Promoció estratègica: Jordi Miró, Xavier Riera
  Finances: Jesús Fabregat, Rosa Verdura
  Festes: LLuís Martí, Rosa Mª Tous

  Castanyada

  El passat dia 1 de novembre es va celebrar la primera castanyada popular amb una participació multitudinària i que ningú es podia haver imaginat. El nombre de persones que es van reunir a la gran festa va ser al voltant de 130 que es van anar inscrivint a les llistes col·locades a la sala de Belltall i a cal Feliuet, cal dir també que va haver gent que es va afegir després del sopar. 

  Es va voler arrencar la festa amb una cançó del cantant Diego Torres que s'anomena "Color esperanza" i que tots els assistents van cantar i acompanyar amb l'encesa d'una bengala de festa. Va haver-hi un detall recordatori pera tots.

  Després es va passar al sopar amb un menú preparat per a l'ocasió. En acabar van haver-hi castanyes i panellets per tothom i tot seguit l'actuació del genial MàgicToño, que ens va deixar a tots bocabadats.

  I sense perdre un moment es va donar pas al ball a càrrec del duet SANTLUIS, de tots conegut, que ens va animar la festa amb les seves cançons. També van haver-hi sorteigs i barra lliure per a tothom.

  Lluís Martí

  vegeu-ne una Crònica visual

   
  BELLTALL

  Belltall.net