FINALMENT, PASSANANT I BELLTALL S’HA ADHERIT A L’AMI

BELLTALL ESTELADES
Algunes de les moltes cases de Belltall que tenen penjades estelades als seus balcons.

Encara que no ho hem trobat a la pàgina web de l’Ajuntament, sembla que, finalment, el nostre municipi s’ha adherit a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Així consta, almenys, en el llistat que aquesta entitat supramunicipalista ofereix de les poblacions adherides. Per tant, aquesta adhesió es devia aprovar en el Ple Municipal del 7 de setembre passat, tal com consta en l’ordre del dia de la sessió, encara que la corporació no ho ha informat.

Ens felicitem de la decisió. Cal recordar que, amb tot el respecte que les democràcies han de tenir respecte a les opcions minoritàries, en el nostre municipi un 85% dels ciutadans que van votar en les darreres eleccions van optar per una de les dues opcions independentistes. I això ja s’havia exemplificat en votacions anteriors. Per tant, ens hem d’alegrar que l’Ajuntament de Passanant i Belltall hagi optat finalment per aquesta adhesió, encara que només tingui un valor simbòlic.

Felicitant-nos, per tant, per la decisió, encara trobem més sorprenent que aquesta adhesió no s’hagués produït abans. És important recordar que l’Ajuntament, integrat en bona part per unes mateixes persones o coalicions, i liderat per la mateixa alcaldessa, va rebutjar aquesta adhesió en data 6 de març de 2012, amb un joc d’abstencions i absències que va arribar fins i tot a la direcció nacional d’ERC. Però és més important, encara, recordar que el 26 de febrer de 2013 l’Ajuntament va tornar a rebutjar la petició, amb tres abstencions i només un vot a favor. Recordeu que en, aquesta segona ocasió, la petició d’adhesió a l’AMI s’havia produït després d’una Iniciativa Popular, és a dir, que un percentatge de ciutadans empadronats al municipi que exigeix la llei perquè un assumpte es deliberi al Ple Municipal havien signat perquè es produís l’esmentada adhesió.

De vegades, les coses són més fàcils si els poders públics s’acosten als seus administrats, com ara ha passat. I pensem que ens n’hem d’alegrar tots plegats.