B E L L T A L L  51
primavera de 2004

(pàgina web antiga)
 • II caminada a les cabanes de volta
 • Plujes a Belltall
 • Informacions del trimestre
 • El grup davant de la cabana de cal Cuixella, al costat mateix del camí de Rocallaura
  Al fons i a l’esquerra la cabana de cal Jaume el Roseret  La de cal Bisbe,
  encara actualment en ús
  Una vista parcial del grup des de el cim de una curiosa cova natural


  II caminada a les cabanes de volta

  El passat 10 d’Abril va tenir lloc la  “II Caminada a les Cabanes de Volta ”. Aquesta vegada ja vam ser uns 35, entre infants i adults, els que ens vàrem aplegar a la Plaça de l’Església per fer un recorregut per diferents llocs del terme on aquest tipus de construcció hi és present.

  La caminada, d’uns 8-10 Km, va començar a un quart d’ 11 del matí i va acabar cap a tres quarts d’una.

  Sortint de Belltall pel camí de Rocallaura, vam baixar fins a la fondalada de la Sirolla i seguidament la vam remuntar fins a arribar al Cap del Coll. En aquest punt vam creuar la carretera, actualment en procés d’importants obres de reforma, per continuar per la carena que limita la Conca de Barberà amb el terme de Belltall, fins a trobar el camí de Forés. Aquest camí ens va tornar a Belltall per la banda oposada a la que haviem sortit.

  En canvi, no ens vam poder atansar a la de cal Jaume el Roseret, la més ben feta i de millors proporcions de les que hi ha a Belltall, ja què calia respectar els sembrats, molt tous per la pluja recent, però si a la de cal Bisbe, a tocar mateix del camí que va paral·lel a la Sirolla.

  Quasi bé al Cap del Coll, però també des de lluny, vam veure la de cal Salandringo i ja en els pendents de la Conca, la de cal Cabesa, en el terme de Solivella, però a tocar del de Belltall. Remuntant aquests pendents, una fita desenterrada no fa pas gaire, assenyalava l’encreuament de tres termes: Solivella, Forés i Belltall.

  De tornada i a la sala de la Biblioteca, un refrigeri i una conferència amb projecció de fotografies sobre el catàleg complert de les cabanes de volta que es poden trobar a Belltall, van cloure la jornada.

  Josep Joan Berenguer
  berenguer-roca@telefonica.net


  més imatges de la caminada en aquesta Crònica


  El grup tot estirat dirigint-se
  al Cap del Coll

  La cabana de cal Salandringo

  La cabana de cal Cabesa

  Una fita en la intersecció de tres  termes, tot i que un d’ells no es segur que sigui el de Belltall


  Pluges a Belltall

  Per tot el terme de Belltall es senten les granotes que es troben en les lleres dels rius de la Sirolla i de la Teulera. Tot això es deu a la tardor i l’hivern tan plujosos que hem tingut.

  Han caigut a Belltall un total  de 565 l/ m2. En el gràfic podeu veure les pluges distribuïdes en cadascun dels mesos.

  Informacions del trimestre

  A continuació us detallem les notícies que ens afecten i que han pasta durant aquest primer trimestre. Aquestes notícies les podeu trobar al panell que hi ha al local social i també a la pàgina web de Belltall:

  Gener. Segons el diari El Punt del 7 de gener: "El Departament de Política Territorial preveu enllestir a l'estiu la millora del coll de Belltall, entre la Conca de Barberà i l'Urgell. Actualment s'executen els treballs amb un pressupost de 6,6 milions d'euros, i aviat començaran els talls de trànsit per no alentir les obres."

  Febrer. CARNESTOLTES: El dissabte 21 de febrer, a les 10 de la nit, es celebrà la festa de Carnestoltes al local municipal (Biblioteca).

  Març. Els interessat/des en disposar d'accés de banda ampla per accedir a Internet poden dirigir-se a l'Ajuntament i sol·licitar-lo a través de l'empresa Iberbanda.
  - El Consell Comarcal ofereix la possibilitat de renovar el DNI a Montblanc. Si hi esteu interessats truqueu al 977861232.
  - La Conca de Barberà ha posat en marxa un web d'atenció al ciutadà: www.serviconca.org.
  - L'Associació de Veïns i Amics de Belltall expressa el seu condol a tots el familiars i amics de les persones mortes per la tragèdia terrorista de Madrid i anima a tots els associats a manifestar-se en pro del dret bàsic de tota persona "el dret a la vida".  Obres de pavimentació

  S'han iniciat les obres de millora de la Costeta de Cal Prim. Les obres consisteixen en pavimentar l'àrea i la col·locació d'una barana.

  Ajardinaments

  La brigada municipal ha realitzat un treball d' arranjament dels jardins de Belltall. En alguns s'hi ha posat sistemes per evitar el creixement de les males herbes. Eviteu, si us plau, qualsevol activitat als jardins sense notificar-ho a l'Ajuntament.
   
  BELLTALL

  Belltall.net